Španija - A(tra)ktivni Tenerife in Gomera

od 897 € na osebo
Vse ponudbe: 2

Za prevod se obrnite na info@barka.si

Sproščeno potovanje vas vsrka v pestrost vzdušja zahodnih Kanarskih otokov. Vsak dan je svojevrstna kombinacija morja in počitnic, sprehodov, ogledov znamenitosti in vzdušij. Odlično potovanje za vse, ki želite aktivni predah in se prepustiti atlantski svežini, dinamičnemu odkrivanju neznanega in sproščenemu vzdušju.

Najprej spoznamo raznolikost otoka Tenerife; tu je narodni park Teide z izjemnim vulkanskim vzdušjem ter spektakularnimi pogledi z visokega grebena otoka na morje daleč pod nami. Potem je tu kulturnozgodovinsko spoznavanje otoških prestolnic in ene največjih otoških znamenitosti – parka Loro, ki je doživetje za vsakogar. Tretji dan pa je namenjen raziskovanju skrivnostnih in bolj odmaknjenih vzdušij manjših mestec in vasi ter enkratne narave, ki smo jo izbrali za vas. Izlet s čolnom vas popelje na ogled delfinov. Vam uspe uzreti kita?

V drugem delu vstopimo v svet sosednje Gomere, kjer se prepletajo spontanost in umirjenost samobitnega življenja, veličastna in raznolika narava s kanjoni in zelenimi gozdovi resja in lovorikovca, ki so kot nalašč za izbrane sprehode po raznoliki okolici, pa tudi uživanje na mirnejših plažah in kopanje v morju. Ena od lepot Gomere je San Sebastjan, majhno, šarmantno in sproščeno mestece, kot nalašč za Kolumba, da je od tu odplul vse do Amerike.
 

1. dan LJUBLJANA – TENERIFE - izlet na zgodovinski SEVEROZAHOD OTOKA. Zbor v Ljubljani in prevoz do okoliškega letališča, od koder (lahko z vmesnim postankom) poletimo proti Tenerifom. Po prihodu se odpeljemo v San Cristobal de la Laguna (Unesco) s čudovitimi palačami in stolnico, na sprehodu začutimo nekdanji šarm življenja in starostnost, ki veje iz teh zgradb. Nadaljujemo do glavnega mesta Santa Cruz, ki se ponaša s koncertno dvorano po vzoru sydneyjske opere. Vožnja do Puerto de la Cruz. Namestitev in nočitev. (letalo, H)

2. dan TENERIFE – izlet v narodni park TEIDE in po grebenu v CANDELARIO. Zajtrk. Dan začnemo s kraljestvom lave in vulkanov v nacionalnem parku Teide. Da zastane dih! Panoramski postanki. V narodnem parku se odločimo: ali se z žičnico (za doplačilo) vzpnemo na vrh vulkana ali pa se sprehodimo okoli vulkanskih osamelcev Roques del Garcia. Sledi čudovita vožnja po glavnem grebenu otoka, na kateri se odpira dih jemajoč pogled na obe strani. Spust v dolino do obmorskega mesteca Candelaria, ki je poznan po cerkvi s črno Marijo, zavetnico vseh otokov. Prosto za raziskovanje, morda tudi kopanje. Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z)

3. dan TENERIFE – izlet v OROTAVO in LORO PARK. Zajtrk. Vožnja v Orotavo, kjer postanemo v središču, ki se ponaša s čudovitimi hišami in najlepšimi balkoni na poti. Vrnitev v Puerto de la Cruz, kjer lahko obiščete znameniti park Loro. Park se ponaša z največjo zbirko papig na svetu, v njem jih živi preko 4000. Poleg tega navdušuje s predstavami delfinov in morskih levov, z Antarktiko s pingvini ter tuneli, nad katerimi plavajo morski psi – vredno ogleda! Sicer se lahko prepustite staremu mestnemu jedru ali se okopate na dolgi mestni plaži. Nočitev. (H, Z)

4. dan TENERIFE – izlet na tradicionalni severozahod otoka – trajekt na GOMERO. Zajtrk. Pot začnemo s kavico v skrivnostni vasici. Po slikovitem vstopu na severno obalo v Icos de los Vinos obiščemo najstarejše (in največje) zmajevo drevo na otoku. V Garachicu se sprehodimo po tradicionalnem mestu, ki je ob morju vpet v črno lavino okolje. Skozi bananine nasade nas pot pelje proti gorovju Teno. Privoščimo si sprehod do bele vasice Masca, kjer se je ustavil čas. Prosto za kosilo. Potem se odpeljemo v turistično mestece Los Gigantes, kjer si (za doplačilo) lahko privoščite ogled delfinov in kitov z ladjico. Vožnja na trajekt in prečkanje ožine (1 ura). Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (H, Z, trajekt)

5. dan GOMERA – narodni park GARAJONAY in DOLINA VELIKEGA KRALJA. Zajtrk. Gomera je tradicionalen in zelen, izjemno slikovit in očarljiv otok z le dvema ovinkoma. Raziskovanje začenjamo z vožnjo do vrha otoka, kjer nas v narodnem parku Garajonay (Unesco) objame posebno vzdušje zelenih gozdov lovorikovca in orjaškega resja. Kar "moramo" se sprehoditi na vrh (1 ura gor in dol, 1.487 m), od koder pot po zeleni svežini nadaljujemo po mističnem pragozdu proti zahodu in najbolj neverjetni dolini na otoku, Valle Gran Rey. V vasici Chipude pa se odločimo: ali se peš odpravimo na vratolomen spust v dolino ali pa se tja odpeljemo kar z avtobusom po vijugasti cesti z mnogimi panoramskimi postanki. Kopanje na vulkanski plaži. Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z)

6. dan GOMERA – izlet na SEVER otoka. Zajtrk. Danes nas čaka sprehod po gozdu lovorikovca proti zeleni dolini Hermigua, ki slovi po nasadu banan. Raziščemo tradicionalne vasico Agulo visoko nad oceanom in s pogledom na Teide. Sledi vožnja po vijugasti cesti do razgledne točke visoko nad oceanom. V skladu s časom sprehod skozi odmaknjene vasice proti Vallehermosi, kjer občudujemo skalo El Kano. Vožnja do hotela. Na sprehodu raziščemo otoško prestolnico. Postanemo pri Kolumbovi hiši in Grofovem stolpu, potem se izgubimo v starem mestnem jedru ter obiščemo cerkev in kapelico. Nočitev. (H, Z)

7. GOMERA – prosto za počitnice ali po želji pohod. Zajtrk. Zjutraj si lahko privoščimo "barraquito" na Plaza de Las Americas, potem dan sproščeno preživimo na plaži, krajših sprehodih ali lastnem raziskovanju. Po želji se lahko (za doplačilo) odločimo za celodnevni izlet s pohodom in spust na južno obalo Playa de Santiago.  Vrnitev v hotel. Večer in nočitev. (H, Z)

8. dan GOMERA – trajekt na TENERIFE – LJUBLJANA. Zajtrk. Zgodnji odhod trajekta proti Tenerifom in solzno slovo otoku, ki bo z velikimi črkami ostal v naših srcih. V skladu s časom si v Los Cristianosu privoščimo čas za zadnje nakupe in pisanje razglednic. Vožnja na letališče in polet (lahko preko vmesnega letališča) do okoliškega letališča, od koder se odpeljemo proti Ljubljani. Konec potovanja. (Z, trajekt, letalo)

Pridržujemo si možnost spremembe programa tako, da že 7. dan zvečer pridemo na Tenerife in zadnjo noč spimo na Tenerifih. Ogledi so lahko tudi v drugačnem vrstnem redu.

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Cena (najmanj 30 udeležencev) vključuje: vožnjo do letališča in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (58 EUR), 7 nočitev v izbranih hoteli na nivoju 3* z zajtrkom, prevoze in oglede s klimatiziranim vozilom na Tenerifih in Gomeri, trajekt s Tenerifov na Gomero in nazaj, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji na kraju samem:
-
izlet z ladjico v Los Gigantes za ogled kitov in delfinov 25 EUR (min. 18 oseb),
- izlet 7. dan: 35 EUR.

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 99 €
  • Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb 60 €

Možna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 150 €
  • Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV ** 4.56 %
  • vstopnina v Loro park-odrasli 37 €
  • vstopnina v Loro park-otroci 25 €
  • Vzpon z žičnico v NP Teide 27 €
  • Zdr. zav. AS TUJINA PLUS, osnovno, do 8 dni 13.31 €
  • Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično * 12.5 €
  • Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično, vzponi nad 3.000 m * 0 €

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se