Istanbul 4/5 dni

od 439 € na osebo
Vse ponudbe: 2

1. dan: SLOVENIJA – ISTANBUL

Zbor potnikov na letališču Graz (doplačilo za prevoz na letališče), polet predvidoma ob 21.15 v Istanbul. Po prihodu avtobusni prevoz do hotela in nastanitev. 
 

2. dan: ISTANBUL

Sprehodili se bomo do ene najlepših mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, v bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Križarjenje po Bosporju s plovbo po Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov in luksuznimi vilami turške elite, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Možnost plovbe (doplačilo) po ožini med Evropo in Azijo bomo začutili, da je mesto res vez med enim in drugim kontinentom. Popoldan sprehod in postanek pri Egipčanski tržnici, obisk zanimive male mošeje Rustem paša, neobičajna pot po polnih ulicah tradicionalnih nakupov do pokrite tržnice z več kot 4000 trgovinami, kjer se je najlepše izgubiti in barantati. 
 

3. dan: ISTANBUL–SLOVENIJA

Dan namenjen ogledu glavnih mestnih znamenitosti (doplačilo za izlet s 3 vstopninami: Agia Sofia, Topkapi palača ter Podzemna cisterna in lokalni vodnik so vključeni v ceni): Modre mošeje s skrivnostno modro meglico, cerkve Sv. Modrosti Hagia Sofia - 1000 let največja krščanska cerkev na svetu, palače Topkapi palača turških sultanov, nekdanjega Hipodroma in veličastne Podzemne palače. Zvečer se bomo sprehodili do največjega istanbulskega 
trga Taksim in vedno polne vrveža Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali. 
Možnost obiska enega izmed lokalov pod mostom, kjer bomo popili kozarček turškega čaja in pokadili vodno pipo. Večerja. Zvečer po želji in za doplačilo priporočamo obisk nočnega lokala z večerjo in tradicionalnimi plesi ter trebušnimi plesalkami.
 

4. dan: ISTANBUL

Dopoldne ob doplačilu možnost obiska palače Dolmabahče, turškega Versaillesa, kjer je živelo zadnjih šest sultanov otomanskega cesarstva. Ogled sultanovih prostorov, kjer se nahaja tudi eden najtežjih kristalnih lestencev na svetu in predela harema, ki je bil namenjen sultanovi družini in kjer je v eni izmed sob umrl oče Turkov - Ataturk. Sledil bo vzpon z zobato železnico do največjega istanbulskega trga. Taksim in vedno polne vrveža Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali. Postanek za večerjo in nato zanimiva pešpot - po istanbulskem Montmartru do Galata mostu, od koder je dih jemajoč pogled na osvetljeni večerni Istanbul. Možnost obiska enega izmed lokalov pod mostom, kjer bomo kot domačini popili kozarček turškega čaja in pokadili vodno pipo. 

5. dan: ISTANBUL–SLOVENIJA

Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali po podvodnem tunelu Marmaray na azijsko stran Istanbula, kjer se bomo sprehodili mimo mošeje Mihrimah in lokalne tržnice. Nekaj časa bo tudi za samostojne potepe in turško kavo. Povratek v evropski del in odhod avtobusa na letališče, od koder bomo poleteli proti Graz-u predvidoma ob 19.00. 
Prevoz v Slovenijo (doplačilo).
 

OPOMBA:

OPOMBA: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja  vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Razpored izletov po dnevih se lahko spremeni.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 89 €, vožnja z ladjico po Bosporju 30€,  večerja v tradicionalni restavraciji s folkloro 55 €, ogled mesta s tremi vstopninami (palača Topkapi, Agia Sofia in Podzemna cisterna): 50 €, povratni prevoz na letališče: 45 €

DOPLAČILO PO ŽELJI, na poti: dodatne morebitne vstopnine in strošek lokalnih prevozov

Doplačilo za manjšo skupino med 15 in 24 potniki 50 € ter med 25 in 34 potniki 40 €

Cena vključuje:

  • letalski prevoz Graz-Istanbul-Graz,
  • letališče in varnostne pristojbine,
  • 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu  3*,
  • prevoze po programu,
  • spremstvo in organizacijo potovanja.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se